Matematik

Optimering af rektangel

15. april 2020 af jepsen2103 - Niveau: A-niveau

På figuren ses en ret linje l gennem punkterne A og B. Desuden er et rektangel indskrevet i trekant OAB som vist på figuren. 

a) Bestem arealet af rektanglet som funktion af x. 

b) Bestem den værdi af c, der gør arealet af rektanglet størst muligt. 

Billede af opgaven er vedhætet. Håber nogle kan hjælpe :) 

Hilsen Mads


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2020 af janhaa

slope : -2

y = -2x + b og b=4

y = -2x + 4

a)

Areal = x*y = x*(-2x+4) = -2x2 + 4x =A(x)

b)

A ' (x) = -4x + 4 = 0

4x = 4 => x=1

A(1) = -2 + 4 = 2


Skriv et svar til: Optimering af rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.