Matematik

cirklen har to skæringspunkter med førsteaksen.

19. april 2020 af Haruharu (Slettet) - Niveau: B-niveau

En cirkel har ligningen x^2+10x+y^2-12y+12=0
a.) Bestem centrum og radius for cirklen.
Svar:  centrum har punktet (-5,6) & radiussen er 7
mellemregning: 
Først omskrives cirklens ligning gennem geogebra
 x^2+10x+y^2-12y+12=0 <-> (x+5)^2+(y-6)^2=49

b.) Gør rede for, at cirklen har to skæringspunkter med førsteaksen.

svar: cirklen skærer i førstaksen i punkt A (-1.39,0) & punkt B (-8.61,0)

(billedet vedhæftet)

er dette løst korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2020 af Capion1

Det er rigtigt.

Vi kan også aflevere det helt nøjagtigt:

    A (\sqrt{13}-5 , 0)            B (-5-\sqrt{13} , 0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2020 af ringstedLC

Godt at se nogen bruge sit værktøj. De eksakte værdier i #1 fås ved at åbne CAS.

Her skrives: Skæring(ligning1, xAkse) og tryk <Enter>. Der fås så en løsningsmængde af skæringspunkterne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2020 af Capion1

Jeg satte, med sædvanlig håndkraft, y = 0 og løste en sædvanlig 2.grads ligning i x.


Skriv et svar til: cirklen har to skæringspunkter med førsteaksen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.