Fysik

Hvilken størrelse er Henfaldskonstanten?

28. april 2020 af OlivS (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har i en opgave fundet henfaldskonstanten, hvor svaret som er 0,0452 døgn-1 
Jeg kan se at definitionen for henfaldskonstanten er sandsynligheden pr. tidsenhed for, at en given radioaktiv atomkerne eller ustabil partikel henfalder.

Vil det sige at der er en sandsyndlighed på at min atomkerne henfalder er 0,0452 pr. døgn? 
Eller er det forkert forstået?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2020 af mathon

             p\left ( \textup{kernehenfald} \right )=\frac{1}{N}\cdot \frac{\left |\mathrm{d} N \right |}{\mathrm{d} t} =k=0.0452\;\;\textup{d\o gn}^{-1}=5.23148\cdot 10^{-7}\;s^{-1}


Svar #2
28. april 2020 af OlivS (Slettet)

#1

             p\left ( \textup{kernehenfald} \right )=\frac{1}{N}\cdot \frac{\left |\mathrm{d} N \right |}{\mathrm{d} t} =k=0.0452\;\;\textup{d\o gn}^{-1}=5.23148\cdot 10^{-7}\;s^{-1}

Ja, man kan finde svaret både i s-1 og døgn-1. 
Men min spørgsmål er mere til forståelsen af henfaldskonstanten. I dit eksempel, hvad vil det så betyde at svaret er 5,23*10-7 s-1? Betyder det at sandsynligheden for at min atomkerne henfalder er 5,23148*10-7 %? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2020 af mathon

sandsynligheden for at en atomkerne henfalder,  er 5.23148*10-5 %


Svar #4
28. april 2020 af OlivS (Slettet)

#3

sandsynligheden for at en atomkerne henfalder,  er 5.23148*10-5 %

Super. Mange tak!


Skriv et svar til: Hvilken størrelse er Henfaldskonstanten?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.