Matematik

ELEVERNE I EN KLASSE FIK FIRE SMÅ TEST I MATEMATIK

28. april 2020 af marius7 - Niveau: 8. klasse

Eleverne i en klasse fik fire små test i matematik. En elev fik 6 point i gennemsnit i de fire test. Hvis det havde været muligt ikke at medregne det laveste pointtal, så havde hans gennemsnit været 7 point.


Hvor mange point fik han i den test, han klarede sig dårligst i?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2020 af oppenede

Brug gennemsnitsformlen til at opstille 2 ligninger med 2 ubekendte (minimumsscoren og summen af de tre andre)

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2020 af Soeffi

#0. Dårligste test = x. Sum af de tre bedste test = y. Det giver ligningerne: (x + y)/4 = 6 og y/3 = 7, som løses: y = 21 og (x + 21)/4 = 6 ⇒ x + 21 = 24 ⇒ x = 3.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2020 af ringstedLC

I elevens tre bedste test får han 3 · 7 = 21 point. x er point i den dårligeste test:

\begin{align*} \frac{x+21}{4} &= 6 \\ x &= \;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Regn det samlede pointtal ud for hvert af de to tilfælde og træk det mindste fra det største.


Skriv et svar til: ELEVERNE I EN KLASSE FIK FIRE SMÅ TEST I MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.