Kemi

Salpetersyrling (haster! har virkelig brug for hjælp)

29. april 2020 af kanariefuglen1907 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave B Udregn hvad pH-værdi af en opløsning af salpetersyrling i vand, hvor der opløses 0,0300mol HNO2 i 0,500L vand.

Opgave C Der tilsættes 0,0125mol NaOH til opløsningen. Brug pufferligningen til at udregne pH-værdien efter tilsætningen.


Svar #1
29. april 2020 af kanariefuglen1907 (Slettet)

Nogle som kan hjælpe mig?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. april 2020 af janhaa

HNO2:

pH = 0,5(pKa - log(0,06)) = 2,28


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2020 af janhaa

b)

HNO2 + OH => H2O + NO2-

0,03.....0,0125

0,0175............................0,0125

buffer equation:

pH = pKa - lg((HNO2)/(NO2-))

pH = 3,33 - log((0,035)/(0,025)) = 3,18


Svar #4
29. april 2020 af kanariefuglen1907 (Slettet)

#2

Hvordan får du svaret til at være 2,28?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. april 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll}b)&\frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c-\left [ H_3O^+ \right ]}=10^{-pK_s}\\\\&\frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{0.0600-\left [ H_3O^+ \right ]}=10^{-3.35}\quad 0<\left [ H_3O^+ \right ] < 0.0600\;M\\\\& \left [ H_3O^+ \right ]=0.004958\;M\\\\& pH=-\log(0.004958)=2.30 \end{array}


Svar #6
29. april 2020 af kanariefuglen1907 (Slettet)

Tak for hjælpen


Svar #7
29. april 2020 af kanariefuglen1907 (Slettet)

Hvordan løser jeg c) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. april 2020 af janhaa

#4

#2

Hvordan får du svaret til at være 2,28?

Tak på forhånd

pKa = 3,33it's straightforward


Svar #9
29. april 2020 af kanariefuglen1907 (Slettet)

Sorry, it's me

Thanks :) :) 


Svar #10
29. april 2020 af kanariefuglen1907 (Slettet)

pH = 3,33 - log((0,035)/(0,025)) = 3,18

svaret her

Er det opgave c)


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. april 2020 af janhaa

#10

pH = 3,33 - log((0,035)/(0,025)) = 3,18

svaret her

Er det opgave c)

ja


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. april 2020 af mathon

                 \small \small \begin{array}{lllll}c)&pH=pK_s+\log\left ( \frac{n(N{O_2}^-)}{n(HNO_2)} \right )\\\\&pH=3.35+\log\left ( \frac{0.0125}{0.0300-0.0125} \right )=3.5 \end{array}


Svar #13
29. april 2020 af kanariefuglen1907 (Slettet)

TUSIND TAK!!


Skriv et svar til: Salpetersyrling (haster! har virkelig brug for hjælp)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.