Kemi

Hvad er pH af en opløsning af 10ml HCl blandet med 15 ml KOH?

29. april 2020 af Alrighty - Niveau: C-niveau

HCl er 0,35M og KOH er 0,2M. Hvordan regner man det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2020 af janhaa

excess of HCl, because:

n(HCl) - n(NaOH) > 0, thus:

n(HCl, excess) = 0,35*10 - 0,2*15 = 0,5 (mmol)

[HCl] = n/V= (0,5 mmol)/25 ml = 0,02 M

pH = 1,70.


Skriv et svar til: Hvad er pH af en opløsning af 10ml HCl blandet med 15 ml KOH?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.