Kemi

Beregn stofmængdekoncentration

30. april 2020 af Unzdag - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med en aflevering??
290 mL af en mættet vandig opløsning af saccharin ved 25C indeholder 1,0 g. saccharin.

Kemisk formel for saccharin: C7H5NO3S

Beregn stofmængdekoncentrationen i den mættede vandige opløsning af saccharin.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2020 af mathon

       \small \begin{array}{llll} &M(C_7H_5NO_3S)=\textup{sum}\left ( \left \{ 7,5,1,3,1 \right \}\cdot \left \{ 12.011,1.008,14.007,15.999,32.065 \right \} \right )\frac{g}{mol} \\\\& n(C_7H_5NO_3S)=\frac{1\;g}{M}\\\\& \left [ C_7H_5NO_3S \right ]=\frac{n}{0.290\;L} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. april 2020 af janhaa

n = m/M = 1/183,1 (mol) = 0,0055 (mol)

[saccharin] = n/V = 0,0055 mol/0,29 L = 0,0188 M


Skriv et svar til: Beregn stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.