Fysik

Når man regner med, Spænding, Strøm og Resistans, hvilken enhed for man det i?

30. april 2020 af Syhler (Slettet) - Niveau: B-niveau

Meget simple, jeg sidder fast på en opgaver hvor jeg skal udregne Spænding, Strøm og Resistans, for 3 forskelige leder, men selve problemet er når jeg regner det ud, hvilket "mængde/Enhed" får jeg svaret i?

fx. nå jeg udregner R(resistans) ud på den først har jeg, en U(spænding) på 1,0 V, og I(strøm) på 5,0 mA og m er jo =10^-3, men når jeg udregner det-> (5,0·10^(-3) )·1,0 =0,005, hvad får jeg det i? hvad er de 0,005 i?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2020 af mathon

         \begin{array}{llllll} &R=\frac{1.0\;V}{5.0\cdot 10^{-3}\;A}=\frac{1.0\;\Omega\cdot A}{5.0\cdot 10^{-3}\;A} \end{array}=200\;\Omega


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

m betyder milli, dvs. 10-3. 5,0mA = 5,0*10-3A, ligesom 5,0mm = 5,0*10-3m.


Svar #3
30. april 2020 af Syhler (Slettet)

Okay mange tak, men hvorfor kan du lave 1,0 V om til Ohm*A? og hvordan gør du det? Hvis det ikke er for meget så vil jeg gerne havde en forklaring på hvordan du gøre det, samt  hvorfor du må


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. april 2020 af mathon

              \small \small \begin{array}{lllll} \textup{if\o lge Ohms lov:}&U=R\cdot I\\\\ \textup{er enheden:}&V=\Omega \cdot A \end{array}


Svar #5
30. april 2020 af Syhler (Slettet)

Okay mange tak igen!


Skriv et svar til: Når man regner med, Spænding, Strøm og Resistans, hvilken enhed for man det i?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.