Matematik

Beregning af nulpunkt

03. maj 2020 af Sofie098 - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg sidder med en matematik opgave, hvor jeg skal lave en funktionsanalyse. Mit problem er at få den tegnet rigtigt ind i geogebra, samt at beregne nulpunktet. 

Jeg har f(x)=2x-3 og Dm(f)=[-2;5[

Når jeg sætter den ind i geogebra får vil jeg udfra aflæsning sige, at nulpunktet er 1,5 men når jeg prøver at beregne nulpunktet kan jeg ikke få det til at passe så ved ikke hvad jeg gør forkert, men det kunne være dejligt hvis der var en sød sjæl der kunne hjælpe.

Tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2020 af peter lind

f(x) = 2x-3 = 0 <=> 2x = 3 <=> x = 2/3


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2020 af ringstedLC

\begin{align*} f(x)=0 &= 2x-3 \\ 2x &= 3 \\ x &= \tfrac{3}{2} \end{align*}


Skriv et svar til: Beregning af nulpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.