Matematik

Opskriv en funktion der beskriver mængden

05. maj 2020 af ENERQIA (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan opskriver jeg en funktionen til a?

Opgave: https://imgur.com/a/BzvD6li


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. maj 2020 af tckk

Du får at vide at udviklingen følger en eksponentiel model (y=b*ax)

a er i en eksponentiel udvikling en konstant også kaldet fremskrivningsfaktoren

b er i en eksponentiel udvikling også en konstant også kaldet begyndelses værdien

Du ved at mængden af THC halveres pr. 2.5 døgn og at begyndelses mængden er 25mg.

nu vil vi gerne finde a, dette gør vi ved at anvende formlen for halveringskonstant: 

T1/2=log(1/2)/log(a)

Du ved hvor lang tid det tager for at det skal halveres, derfor indsætter du 2.5

2,5= log(1/2)/log(a)

a=0.7578582833

Du får altså en funktion som hedder:

y=25*0.76x


Svar #2
06. maj 2020 af ENERQIA (Slettet)

#1

Du får at vide at udviklingen følger en eksponentiel model (y=b*ax)

a er i en eksponentiel udvikling en konstant også kaldet fremskrivningsfaktoren

b er i en eksponentiel udvikling også en konstant også kaldet begyndelses værdien

Du ved at mængden af THC halveres pr. 2.5 døgn og at begyndelses mængden er 25mg.

nu vil vi gerne finde a, dette gør vi ved at anvende formlen for halveringskonstant: 

T1/2=log(1/2)/log(a)

Du ved hvor lang tid det tager for at det skal halveres, derfor indsætter du 2.5

2,5= log(1/2)/log(a)

a=0.7578582833

Du får altså en funktion som hedder:

y=25*0.76x

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2020 af mathon

Du fik samme model
i                                      https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1958487
                  


Svar #4
06. maj 2020 af ENERQIA (Slettet)

#1

Du får at vide at udviklingen følger en eksponentiel model (y=b*ax)

a er i en eksponentiel udvikling en konstant også kaldet fremskrivningsfaktoren

b er i en eksponentiel udvikling også en konstant også kaldet begyndelses værdien

Du ved at mængden af THC halveres pr. 2.5 døgn og at begyndelses mængden er 25mg.

nu vil vi gerne finde a, dette gør vi ved at anvende formlen for halveringskonstant: 

T1/2=log(1/2)/log(a)

Du ved hvor lang tid det tager for at det skal halveres, derfor indsætter du 2.5

2,5= log(1/2)/log(a)

a=0.7578582833

Du får altså en funktion som hedder:

y=25*0.76x

Har forstået det, men når jeg skriver det ind på maple så kommer -0.69 frem som svar istedet for

https://imgur.com/a/BcljROl


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2020 af tckk

Prøv at brug " LN() " ovre fra værktøjslinjen i venstre side, i stedet for log


Svar #6
06. maj 2020 af ENERQIA (Slettet)

#5

Prøv at brug " LN() " ovre fra værktøjslinjen i venstre side, i stedet for log

Hmm, den spytter stadig det samme svar ud.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2020 af tckk

Ahhh ja du skal isolere a, tryk "solve for variable" og så på "a"


Svar #8
06. maj 2020 af ENERQIA (Slettet)

#7

Ahhh ja du skal isolere a, tryk "solve for variable" og så på "a"

https://imgur.com/a/pvx6Wfz

Forstår ikke helt, når jeg højre klikker på a kommer der ikke "solve for variable" frem


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. maj 2020 af tckk

Prøv at se ovre i højre side hvis du klikker på det blå 


Svar #10
06. maj 2020 af ENERQIA (Slettet)

#9

Prøv at se ovre i højre side hvis du klikker på det blå 

Når okay, mange tak!!


Skriv et svar til: Opskriv en funktion der beskriver mængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.