Matematik

monotoniforhold og anvendelse

06. maj 2020 af natalie1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej, er der nogen der kan hjælpe med hvordan jeg beregner disse opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2020 af janhaa

1: M ' (t) = 0

2: M ' (1)

M ' (380) etc


Svar #2
06. maj 2020 af natalie1234 (Slettet)

Det forstår jeg ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2020 af OliverHviid

Som janhaa skriver, så skal du differentiere M(t) dvs. finde M'(t) og herefter løse M'(t)=0. For at løse opgave 2 så find M'(1), M'(380) osv.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2020 af mathon

                  \begin{array}{llll} 1.& &M{\,}'(t) = 25 \cdot \frac{1}{2\sqrt{t}} - 0.5\\\\& \textup{ekstrema}\\ &\textup{kr\ae ver bl.a.}&M{\,}'(t) = 25 \cdot \frac{1}{2\sqrt{t}} - 0.5 = 0\\\\&& \frac{1}{2\sqrt{t}}=0.02\\\\&& 2\sqrt{t} = 50\\\\&& \sqrt{t} = 25\\\\&& t = 625\\\\& \textup{Da }&\textup{sign}\left (M{\,}'(625-0,0001) \right ) = 1\\& \textup{og}\\&&\textup{sign}\left (M{\,}'(625+0,0001) \right ) = -1\\& \textup{har}\\&& M(t)\textup{ maksimum til tiden }t=625\textup{ d\o gn} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2020 af mathon

                         \small \begin{array}{llll} 2.& &M{\,}'(\left \{ 1,380,2200 \right \}) =\left \{ 12,0.141,-0.233 \right \}\\\\\\ &&\begin{array}{|l|c|c|c|c|} \textup{til tiden}&1&380&625&2200\\ \hline \textup{v\ae ksthastighed}&12&0.14&0&-0.23 \end{array} \end{array}

som du så kan tolke.


Skriv et svar til: monotoniforhold og anvendelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.