Fysik

Energi per henfald

10. maj 2020 af physique - Niveau: A-niveau

Hej Studiportalen, jeg sidder lidt fast i denne opgave omkring radioaktivitet. Jeg har regnet ud at for at finde effekten skal man først finde energien ved hvert hendfald. Hvordan finder man energien ved et henfald igen?

Jeg snakker om c i den vedhæftede opgave

Vedhæftet fil: radioeffekt.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2020 af peter lind

Du skal finde forskellen mellem masserne før og efter henfaldet og der efter einsteins lov ΔE = Δm*c2


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2020 af mathon

          \small \begin{array}{lllll}c)&&_{53}^{131}\textrm{I}\; \; \rightarrow\; \; _{54}^{131}\textrm{Xe}\; \; +\; \; _{-1}^{0}\textrm{e}\;\;+\;\;\bar \nu\;\;+\;\;0.971\; MeV\\\\\\& \textup{effekt:}&P=A\cdot \left ( 0.971\; MeV \right )=\left (20\cdot 10^3\; \frac{1}{L\cdot s} \right )\cdot \left (0.971\; MeV \right ) = 3.1114\; \frac{nW}{L} \end{array}


Svar #3
10. maj 2020 af physique

nu får jeg to forskellige løsninger??? Hvor får du 0,971 MeV fra Mathon? I min bog står der Ebeta-=0,44 MeV???


Svar #4
10. maj 2020 af physique

#1 Peter Lind massen af kernen ændres jo ikke vel?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2020 af peter lind

jo det gør den. Slå op i en tabel med atommasser. Du kan også slå op på wikipedia for de enkelte stoffer


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2020 af mathon

          \small \begin{array}{llllllllll}&\underset{\textup{130.906114\;u}}{\underbrace{_{53}^{131}\textrm{I}}}\; \; \rightarrow\; \;\underset{130.905072\;u}{ \underbrace{_{54}^{131}\textrm{Xe}}}\; \; +\; \; _{-1}^{0}\textrm{e}\;\;+\;\;\bar \nu\\\\\\& \Delta m=\left (130.906114- 130.905072 \right )\;u=0.00104\; u = 1.7303\cdot 10^{-30}\; kg\\\\& E=\Delta m\cdot c^2=\left (1.7303\cdot 10^{-30}\; kg \right )\cdot \left (2.99792\cdot 10^8\; \frac{m}{s} \right )^2=1.5551\cdot 10^{-13}\; J=&9.7062\cdot 10^5\; eV=\\\\&& 0.971\;MeV \end{array}


Svar #7
10. maj 2020 af physique

kæft en fed løsning, mange tak til her begge.


Skriv et svar til: Energi per henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.