Fysik

Produktion af 75se

11. maj 2020 af Devooox (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder og mangler hjælp til opgave b i den opgave som jeg har vedhæftet. Jeg ved ikke hvilken formel eller hvilke antagelser jeg skal bruge. - Håber nogle kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2020 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2020 af swpply (Slettet)

Hvis 5.0μA er strømstyrken af vores proton-beam, så betyder det at vores target bliver bombarderet med

                                                           \frac{5.0\,\mu\text{A}\cdot3600\,\text{s}}{1.602\cdot10^{-19}\,\text{C}} = 1.1\cdot10^{14}

protoner i løbet af én time. Vi forventer derfor at der bliver produceret

                                          1.1\cdot10^{14}\cdot\frac{5.3\cdot10^{-4}\,\text{m}^2}{8.4\cdot10^{-29}\,\text{m}^2} = 7.1\cdot10^{41}

75As atomer i løbet af én time – hvilket virker vildt!


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2020 af swpply (Slettet)

Se bort fra mit svar #2. Det er det rene volapük.

Hvis 5.0μA er strømstyrken af vores proton-beam så er der en flux af protoner på

                                   \begin{align*} \Phi = \frac{5.0\,\mu\text{A}\cdot3600\,\text{s}}{1.602\cdot10^{-19}\,\text{C}\cdot5.3\cdot10^{-4}\,\text{m}^2} = 2.1\cdot10^{23}\,\text{m}^{-2} \end{align*}

igenem vores target i løbet af én time (her er det antaget at hele beamet præcist rammer hele target). Vi vil derfor forvente at der i gennemsnit vil blive produceret

                                          \begin{align*} \sigma\cdot\Phi = 0.84\,\text{b}\cdot\2.1\cdot10^{23}\,\text{m}^{-2} = 1.8\cdot10^{-5} \end{align*}

75Se atomer per 75As atom i vores target (b er enheden barn). Men eftersom at der

                                    \begin{align*} 4.6\,\text{g}\cdot74.921\,\tfrac{\text{mol}}{\text{g}}\cdot6.022\cdot10^{23}\,\text{mol}^{-1} = 2.1\cdot10^{26} \end{align*}

75As atomer i vores target forventer vi altså at der vil blive produceret

                                                  \begin{align*} 2.1\cdot10^{26}\cdot1.8\cdot10^{-5} = 3.7\cdot10^{21} \end{align*}

75Se atomer i løbet af én time, hvilker vil sige

                                       \begin{align*} \frac{3.7\cdot10^{21}}{6.022\cdot10^{23}\,\text{mol}^{-1}\cdot 74.922\,\tfrac{\text{mol}}{\text{g}}} = 82\,\mu\text{g} \end{align*}


Skriv et svar til: Produktion af 75se

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.