Matematik

Regne baglæns

15. maj 2020 af annonym368 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej

Ved i hvordan man regner baglæns?

Sådan...hvilken strategi bruger i eller har i et godt tip på hvordan man gør?

Her er en af spørgsmålerne:)

Jeg tager en tredjedel af et tal.
Så tager jeg det tal og trækker
en tredjedel af tallet fra.
Så får jeg tallet 20.
Hvilket tal startede jeg med?

- Mange tak for hjælpen!:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. maj 2020 af PeterValberg

Jeg tager en tredjedel af et tal.
Så tager jeg det tal og trækker
en tredjedel af tallet fra.
Så får jeg tallet 20.
Hvilket tal startede jeg med?

Er det det førstnævnte tal eller er det tredjedelen af det førstnævnte tal? 

Hvilket tal er det, man skal bruge en tredjedel af?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2020 af StoreNord

#0
Jeg er også forvirret, men mit bud er:
                            \frac{x}{3}-\frac{x}{3\cdot 3}=20\Rightarrow x=90


Svar #3
15. maj 2020 af annonym368 (Slettet)

#1

Jeg tager en tredjedel af et tal.
Så tager jeg det tal og trækker
en tredjedel af tallet fra.
Så får jeg tallet 20.
Hvilket tal startede jeg med?

Er det det førstnævnte tal eller er det tredjedelen af det førstnævnte tal? 

Hvilket tal er det, man skal bruge en tredjedel af?

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2020 af StoreNord

#1
Det svar bad du selv om.       :-)


Skriv et svar til: Regne baglæns

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.