Fysik

Energi

25. maj 2020 af Kasperflint28 - Niveau: C-niveau

En drone, som flyver i en højde på 11,5m  taber en genstand, som vejer 153.9g  Hvor stor er genstandens hastighed, når den rammer jorden?

Nogle der ved, hvordan dette regnes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2020 af mathon

Når der ses bort fra luftmodstanden,
omsættes al potentiel energi i tyngdefeltet til kinetisk energi,
når den potentielle energis nulpunkt regnes i jordhøjde.

                          \small \begin{array}{lllll}& m\cdot g\cdot h=\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_{lodret}}^2\\\\& g\cdot h=\frac{1}{2}\cdot {v_{lodret}}^2\\\\& {v_{lodret}}^2=2\cdot g\cdot h\\\\\\& v_{lodret}=\sqrt{2\cdot g\cdot h} \end{array}


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.