Matematik

Matematik

26. maj 2020 af Sara74 - Niveau: B-niveau

Nogen der vil hjælpe?

Bestem stamfunktionen til følgende polynomier: f(x)=6x^2-13x-3 f(x)=12x^4+8 f(x)=-x^3-7x^2+3x-14


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2020 af Mathias7878

Brug at

\small \int x^n \ dx = \frac{1}{n+1}x^{n+1}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2020 af mathon

\small F(x)=2x^3-\tfrac{13}{2}x^2-3x+k


Svar #3
26. maj 2020 af Sara74

#2

\small F(x)=2x^3-\tfrac{13}{2}x^2-3x+k

Er det den første f(x) = 6x^2-13x-3?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2020 af Mathias7878

Ja. Du skal bruge samme fremgangsmetode for de to andre funktioner. 

- - -

 

 


Svar #5
26. maj 2020 af Sara74

Hvordan blev det til 2x^3


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2020 af janhaa

#5

Hvordan blev det til 2x^3

fordi:

(2x3)' = 6x2


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. maj 2020 af Mathias7878

Fordi

\small \int k \cdot x^n \ dx = k \cdot \frac{1}{n+1} \cdot x^{n+1}

dvs

\small \int 6 \cdot x^2 \ dx = 6 \cdot \frac{1}{2+1} \cdot x^{2+1} = \frac{6}{3} \cdot x^3 = 2 \cdot x^3

hvor man selvfølgelig skal huske konstanten k. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. maj 2020 af mathon

                      \small F(x)=\tfrac{12}{5}x^5+8x+k_2


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. maj 2020 af mathon

                 \small \small F(x)=-\tfrac{1}{4}x^4-\tfrac{7}{3}x^3+\tfrac{3}{2}x^2-14x+k_3


Svar #10
26. maj 2020 af Sara74

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.