Kemi

Kemiske reaktioner om brød (gær)

28. maj 2020 af Trussetyven43 - Niveau: 9. klasse

Hvornår sker der en eller flere kemiske reaktioner (begrund)?

1. En franskbrødsdej laves ved at blande vand, mel, salt og gær.

2. Dejen hæver.

- Når dejen hæver, sker der en kemisk reaktion. Når man tilsætter gæren i dejen, ernærer den sig ved det sukker der er i det mel man bruger i form af stivelse. Gærcellerne spalter glukose og fruktose til CO2, hvilket får dejen til at udvide sig = hæver.

3. Dejen bages i ovnen.

4. Brødet skæres i skiver.

Kan i hjælpe med 1, 3 og 4. Og så om 2 er rigtig.


Skriv et svar til: Kemiske reaktioner om brød (gær)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.