Matematik

Grøndlandske prøver 2016

01. juni 2020 af anun (Slettet) - Niveau: 8. klasse

nogle der vil hjælpe med at forklare opgave 3.5

Den lyder sådan her:

3.5 Beregn rumfanget af postkassen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2020 af janhaa

V_1=42*18*54\,ml=40,82\,L\\ R=21cm\\ V_2=\frac{\pi*R^2}{2}*18\,ml=12,47\L\\ V(total)=V_1+V_2=53,29\,L


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2020 af Jones2929

Du deler postkassen op i to figurer: halvcirklen og firkanten.

Firkantens areal: A = l*b*h, altså 42cm*54cm*18cm

Du finder arealet af halvcirklen ved formlen for arealet af en cirkel: A = pi*r^2. Halvcirklen har halvdelen af arealet, så du deler med 2. 

Det er arealet af tværsnittet. Du ganger med længden (18 cm) for at finde hele arealet


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2020 af ringstedLC

3.5 Rumfanget er en retvinklet kasse + en halv cylinder med diameter som kassens bredde og højde som kassens dybde.


Skriv et svar til: Grøndlandske prøver 2016

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.