Kemi

Syre base

01. juni 2020 af MimiJac - Niveau: C-niveau

Opskriv reaktions skemaet. Hvad er stofmængde forholdet mellem de to reaktanter?

NaOH + HCl -->  H2O + NaCl 

Der er tilsat 1,61 mmol NaOH for at nå ækvivalentpunktet. Der er tilsat 20 ml HCl opløsning.

Og hvordan findes den formelle stofmængdekoncentration af HCl i opløsningen?

Kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juni 2020 af Nerd24

Stofmængdeforholdet er 1:1 fordi koefficienterne bag reaktanterne er 1. så stofmængden for HCL må være 1,61 mmol. Så skal du bruge formlen for beregning af stofmængdekoncentraition som er c=n/V.

Jeg håber det hjalp


Brugbart svar (2)

Svar #2
01. juni 2020 af Goten (Slettet)

1) Stofmængdeforholdet mellem de to reaktanter er 1:1, eftersom de reagerer i dette forhold (jf. reaktionsskemaet).

2) Hvordan findes den formelle stofmængdekoncentration af HCl i opløsningen?
Stofmængden, n, af saltsyre må være lig stofmængden af natriumhydroxid, eftersom de reagerer i forholdet 1:1 og befinder sig i ækvivalenspunktet, hvor følgende forhold gælder for monovalente syrer:
n(titrator)=n(titrand)
Stofmængden af HCl er altså 1,61 mmol. Nu kan du udregne stofmængdekoncentrationen vha. formlen  c=n*V:

c(HCl)=n(HCl)*V(HCl)=1,61mmol*20mL=32,2mM


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2020 af Nerd24

hvorfor ganger du?


Skriv et svar til: Syre base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.