Matematik

Hjælp til opgave om dugen

14. juni 2020 af MadeleineA - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave? Jeg forstår det ikke helt. 


Svar #1
14. juni 2020 af MadeleineA

Hov her er linket til opgaven 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. juni 2020 af Jones2929

b)
 

Brug, at 

A = |det(\underset{a}{\rightarrow},\underset{b}{\rightarrow})|

Formlen står også i din formelsamling, men du kan prøve at se:

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/vektorer-i-2d/determinant

Under "Areal og determinant"
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2020 af peter lind

Jeg kan ikke se hvad a og b er på dragen. Du kan dele den op i 4 retvnklede trekanter som igen er parvis kongruente. Dernæst kan du bruge at arealet af en retvinklet trekant er ½ gange produktet af kateterne


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. juni 2020 af mathon

               \small A=\textup{abs}\left ( \textup{det}\left ( \begin{bmatrix} 2 &2 \\ 3& -4 \end{bmatrix} \right ) \right )


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. juni 2020 af Eksperimentalfysikeren

Opgavestilleren har rodet i det. Dragen er ikke formet som et parallellogram. Aligevel er opgaven ikke uløselig og giver noget fornuftigt. Hvis man spejler den rød-grønne del om midtnormalen til dragens midterlinie, dannes det omtalte parallellogram. Arealet af det kan findes som omtalt i #3. Det er så samtidig dragens areal.

Hvis dragen tegnes med midterlinien parallel med y-aksen og det blå-gule hjørne i begyndelsespunktet, giver de to vektorer mening.


Svar #7
14. juni 2020 af MadeleineA

Tak for svaret, men forstår ikke hvilke tal skal jeg sætte ind for at kunne tegne den i et koordinatsystem? Og vil det så sige, at på y og x-aksen skal der stå “dm”?

Brugbart svar (1)

Svar #8
14. juni 2020 af Jones2929

#7

I et koordinatsystem vil du starte i (0;0). Vektoren \underset{a}{\rightarrow} vil gå 2 ud og 3 op, og vektoren \underset{b}{\rightarrow}vil gå 2 ud og -4 ned. Du kan bare bruge centimeter.

Du vil sætte "dm" på x- og y- aksen, ja


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. juni 2020 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #10
15. juni 2020 af MadeleineA

Tak for svaret:))

Brugbart svar (1)

Svar #11
16. juni 2020 af mathon

Men dugen er ikke det man sædvanligvis kalder en drage-firkant.

I en sådan halverer diagonalerne hinanden og er ortogonale.


Skriv et svar til: Hjælp til opgave om dugen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.