Matematik

Matematik forskellige opg.

23. juni 2020 af Ida0000 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Nogen der har svar på nogen af disse opgaver:

Billederne er vedhæftet:
Vedhæftet fil: image.jpg

Svar #1
23. juni 2020 af Ida0000 (Slettet)

Og denne:
Vedhæftet fil:image.jpg

Svar #2
23. juni 2020 af Ida0000 (Slettet)

Og denne:
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #3
23. juni 2020 af Moderatoren

Ja, men det er dig, som skal svare på dem. 

Så du skal gøre ligesom du har fået besked på mange gange efterhånden:

"Hvilke problemer har du? Hvad har du selv gjort for at svare på opgaverne?"


Svar #4
23. juni 2020 af Ida0000 (Slettet)

Og denne:
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. juni 2020 af mathon


Svar #6
23. juni 2020 af Ida0000 (Slettet)

Jeg har jo prøvet mig frem men kunne ikke komme til et svar!

Til fx den opg. Mathon har lagt ud, som billede.

Den kan jeg ikke forstå da jeg ingen længe har på figuren. Jeg ved godt hvordan man berengwr overfladearealet, men det kan jeg ikke uden en længde.

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. juni 2020 af mathon

\small \small \small \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Fladearealer:}\\ &\begin{array}{lllll} \textup{sideflade:}&\textup{h\o jde og l\ae ngde:}&h\cdot l&=&2\cdot b\\ \textup{endeflade:}&\textup{h\o jde og bredde:}&h\cdot b&=&2\cdot a\\ \textup{bund:}&\textup{bredde og l\ae ngde:}&b\cdot l&=&\underline{b\cdot a}\\ \textup{sum:} \end{array}\\\\ \textup{Alle flader forekommer 2 gange.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. juni 2020 af Mathias7878

Du kan starte med at beregne arealet af de store sider. Der får du, at

A_s = 2 \cdot (2 \cdot b) = 4b

Så kan du beregne siderne for oven og for neden. Der får du, at

A_t = 2 \cdot (a \cdot b) = 2ab

Til sidst kan beregne siderne i "siderene". Der får du, at

A = 2 \cdot (2 \cdot a) = 4a

Lægger du aller disse sammen får du dit ønskede resultat. 

- - -

 

 


Svar #9
23. juni 2020 af Ida0000 (Slettet)

Tak skal du have Mathias7878. Set var et brugbart svar :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. juni 2020 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. juni 2020 af mathon

\small \small \small \small \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Fladearealer:}\\ &\begin{array}{lllll} \textup{sideflade:}&\textup{h\o jde og l\ae ngde:}&h\cdot l&=&2\cdot b\\ \textup{endeflade:}&\textup{h\o jde og bredde:}&h\cdot b&=&2\cdot a\\ \textup{bund:}&\textup{bredde og l\ae ngde:}&b\cdot l&=&\underline{b\cdot a}\\ \textup{sum:}&&&&2a+2b+ab \end{array}\\\\ \textup{Alle flader forekommer 2 gange:} &O=2\cdot \left (2a+2b+ab \right )=4a+4b+2ab\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. juni 2020 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #13
23. juni 2020 af Ida0000 (Slettet)

Vil det så sige at svaret er 24 cm.?
Da 6*4 = 24??

Brugbart svar (0)

Svar #14
23. juni 2020 af Mathias7878

Spørgsmålet med Federicia:

Antag, at hun svømmer med en hastighed på 1.5 meter i sekundet.

Det betyder, at hun svømmer

1.5 \ \text{meter} \cdot 60 \ \text{sekunder} = 90 \ \text{meter/pr. min}

Hvordan kan du så bruge det til at beregne, hvor langt hun svømmer på 10 minutter? 

- - -

 

 


Svar #15
23. juni 2020 af Ida0000 (Slettet)

Det er vel 900 meter??
På 10 min.

Brugbart svar (0)

Svar #16
23. juni 2020 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #17
23. juni 2020 af Mathias7878

#15 ja det er rigtigt :) 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #18
23. juni 2020 af PeterValberg

#13 Ja, hvis enheden er centimeter...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #19
23. juni 2020 af PeterValberg

#15 Ja, 900 meter er korrekt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #20
23. juni 2020 af Ida0000 (Slettet)

Tak skal I alle have for hjælpen. :)

Skriv et svar til: Matematik forskellige opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.