Matematik

125. Mængder

13. juli 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Hvad betyder disse tegn?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juli 2020 af Capion1


∈    tilhører mængden
∉    tilhører ikke mængden
∩    de fælles elementer i mængderne 
≠     forskellig fra, ikke lig med
∪    foreningsmængden, alle mængdernes elementer
⊂    alle elementerne i første mængde er også elementer i anden mængde, (men ikke omvendt). 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juli 2020 af AMelev

Se sidst i din tormelsamling.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juli 2020 af Eksperimentalfysikeren

∩ Fællesmængde

∪ Forenigsmængde

⊂ Ægte delmængde. Hvis A⊂B, indeholder B alle elementer i A og mindst ét element, som ikke er indeholdt i A.

⊆ Delmængde. Hvis A⊆B, indeholder B alle elementer i A. Der behøver ikke at være andre elementer i B.

En historisk bemærkning om tegnet ≠. I gammel litteratur kan man møde dette tegn i betydningen "parallel med". Tegnet for "forskellig fra" lignede det, men stregen gennem lighedstegnet var lodret, som vist i billedet. I dag bruger man || for "parallel med" for at undgå forveksling af de to tegn.

Iøvrigt undrer det mig, at ∩ er større end ∪ her på SP. De findes begge i to udgaver. Den lille bruges normalt, mens den store kan bruges ved en samling af flere mængder.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juli 2020 af Capion1

\bigcup_{j=1}^{n}\boldsymbol{M}_{j}    =   M1M2 ∪ ... ∪ Mn

\bigcup_{j=1}^{\infty }\boldsymbol{M}_{j}    =   M1M2 ∪ ...

De matematiske symboler, der anvendes indenfor mængdelære og logik, kom til anvendelse herhjemme
i forbindelse med den nye læseplan for det matematiske gymnasium, der trådte i kraft i august 1963.
For de første skoleår herefter blev forældregenerationen sat ud på et sidespor, når deres unge søgte
hjælp derhjemme til lektierne i matematik.


Svar #5
16. juli 2020 af javannah5

Har lidt svært ved at finde ud om udsagn number fire første række er sand, men jeg har sagt sandt. 

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juli 2020 af Capion1

N  ∩ Z -  ≠  ∅
N = Z +
De positive hele tal og de negative hele tal har ingen elementer tilfælles.
Udsagnet     N ∩ Z -  ≠  ∅     er da falsk.
Havde der blot været (mindst) ét element tilfælles, ville udsagnet have været sand.


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. juli 2020 af AskTheAfghan

For de nysgerrige, her er facittet uden forklaring; [F for Falsk, S for Sandt]

S, F, F, F, S,

S, S, S, F,

F, S, F, S,

F, S, F, S, F.


Skriv et svar til: 125. Mængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.