Fysik

Beregne fart og distance

22. juli 2020 af Thifo1507 - Niveau: A-niveau

Jeg har fået en opgave i Fysik A, som jeg virkelig svært ved at løse, især når mekanik er slet ikke min stærke side. Håber i kan hjælpe mig med det! Se opgaven på filen


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juli 2020 af mathon


Svar #2
22. juli 2020 af Thifo1507

Øh?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juli 2020 af mathon

                          \small \begin{array}{lllll} a)&t=\frac{v}{g}=\frac{1.1\cdot 10^3\; \frac{km}{h}}{9.82\;\frac{m}{s^2}}=\frac{305.556\; \frac{m}{s}}{9.82\;\frac{m}{s^2}}\\\\ b)&s=\frac{1}{2}\cdot g\cdot t^2 \end{array}


Svar #4
22. juli 2020 af Thifo1507

Tusind, tusind tak! Kan du mon også hjælpe mig med en endnu opgave? Den handler om at beregne massen ud fra energi og effekt


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. juli 2020 af mathon

Svar på nu slettet spørgsmål i #4

Kinematik:
                     \small \begin{array}{llll} \textup{Med konstant acceleration } a\\ \textup{er hastigheden:}&v=a\cdot t+v_0\quad \textup{\textbf{her} er }v_0=0\\\\ \textup{Aktuelt:}&v=g\cdot t\\\\ \textup{tiden }&t=\frac{v}{g} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. juli 2020 af mathon

#4

                     \small \begin{array}{llll} \textup{Potentiel energi:}&m\cdot g\cdot h=P\cdot t\\\\ \textup{masse:}&m=\frac{P\cdot t}{g\cdot h}\\\\\\ \textup{Kinetisk energi:}&\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2=P\cdot t\\\\ \textup{masse:}&m=\frac{P\cdot t}{\frac{1}{2}\cdot v^2} \end{array}


Svar #7
22. juli 2020 af Thifo1507

Ja, det fandt jeg også hurtigt ud af :-D, men igen tusind tusind tak. Du har helt klart reddet min dag.

Denne andet opgave. Jeg har lavet opgaven a, som blev 3.955395044*10^-12 J. Men så nævnte min lærer, at man kan finde massen ud fra effekt og den samlede energi. Så blev jeg sgu lidt forvirret. Kan du mon hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. juli 2020 af mathon


Svar #9
22. juli 2020 af Thifo1507

Skal jeg så bruge disse formler, som du har angivet i #6? eller?


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. juli 2020 af mathon

                \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Tiden }1 \textup{ dag}\textup{:}&t=86400\;s\\\\ \textup{Energi-masse \ae kvivalens:}&4.28324\cdot 10^{-12}\; J\simeq 6.69413\cdot 10^{-27}\;kg \; _{1}^{1}\textrm{H}\\\\ \textup{Energi pr. dag}&E=\left ( 3.9\cdot 10^{26}\;\frac{J}{s} \right )\cdot (86400\;s)=3.3696\cdot 10^{31}\; J\\\\ \textup{Forbrug af }_{1}^{1}\textrm{H}\textup{:}&m=\frac{3.3696\cdot 10^{31}\; J}{4.28324\cdot 10^{-12}\; J}\cdot 6.69413\cdot 10^{-27}\;kg =5.26623\cdot 10^{16}\; kg \end{array}


Svar #11
22. juli 2020 af Thifo1507

Hvor har du tallet 6.69413*10^27 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. juli 2020 af mathon

fra a)


Svar #13
22. juli 2020 af Thifo1507

Hmm, ok. Jeg har hvertfald løst det til sidst, tak for hjælpen!

Dog er der liiiiige en sidste opgave, som jeg håber du vil hjælpe med. Det er nemlig i opgave c,d og e jeg også har problemer med.


Svar #14
22. juli 2020 af Thifo1507

Her


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. juli 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll}& \Delta m=(4\cdot 1.007825-4.00260)\; u=0.0287\;u=4.76575\cdot 10^{-29}\;kg\\\\& Q=\left ( 4.76575\cdot 10^{-29}\;kg \right )\cdot \left ( 2.99792\cdot 10^8\; \frac{m}{s} \right )^2=4.28324\cdot 10^{-12}\;J \\\\ \textup{Energi-masse \ae kvivalens:}&4.28324\cdot 10^{-12}\;J\simeq 4\cdot \left ( 1.007825\; u\; \right )\; _{1}^{1}\textrm{H}\\\\& 4.28324\cdot 10^{-12}\;J\simeq 6.69413\cdot 10^{-27}\;kg\; \; _{1}^{1}\textrm{H} \end{array}


Svar #16
22. juli 2020 af Thifo1507

?


Brugbart svar (0)

Svar #17
23. juli 2020 af mathon

én opgave pr. tråd
Jeg har oprettet en tråd på dine vegne med den nytilkomne opgave i #14

se
        https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1968432


Skriv et svar til: Beregne fart og distance

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.