Fysik

Atomfysik på vegne af Thilo 1507 fra en tråd med helt andre spørgsmål

23. juli 2020 af mathon - Niveau: A-niveau


Svar #1
23. juli 2020 af mathon

overført fra:
                     https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1968374   #14
                        


Svar #2
23. juli 2020 af mathon

         \small \small \begin{array}{lllll}a)\\& _{27}^{60}\textrm{Co}\;\longrightarrow \; _{28}^{60}\textrm{Ni}\; +\; _{-1}^{\, \, \, \, 0}\textrm{e}\;+\;\bar\nu\\\\b)\\& \begin{array}{lllll} \textbf{bevarelse:}\\&& \textup{nukleontal:}&60=60\\&& \textup{ladning:}&27=28+(-1)\\&& \textup{leptontal:}&0=+1+(-1) \end{array}\\\\ c)\\& \textbf{massetab:}\\& \begin{array}{llllllllll}&&&&&&& \Delta m=\frac{E}{c^2}=\frac{\left (1.17+1.33 \right )\;MeV}{\left (2.99792\cdot 10^8\; \frac{m}{s} \right )^2}=\frac{4.00544\cdot 10^{-13}\;J}{\left (2.99792\cdot 10^8\; \frac{m}{s} \right )^2}=4.45665\cdot 10^{-30}\; kg \end{array}\\\\ d)\\& \textbf{effekt:}\\& \begin{array}{llllllllll}&&&&&&& P=\frac{E}{t}=\frac{\left (4.00544\cdot 10^{-13}\;J \right )\cdot \left ( 450\cdot 10^3 \right )}{1\;s}=1.802\cdot 10^{-7}\;W=0.1802\;\mu W \end{array}\\\\ e)\\& \textbf{intensitet:}\\& \begin{array}{llllllllll}&&&&&&& I=\frac{P}{A}=\frac{0.1802\;\mu W}{4\cdot \pi\cdot \left (0.15\;m \right )^2} \end{array}=0.6375\;\frac{\mu W}{m^2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juli 2020 af Thifo1507

Tak!


Skriv et svar til: Atomfysik på vegne af Thilo 1507 fra en tråd med helt andre spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.