Matematik

Eksponentiel Funktion

05. august 2020 af Jensxxx - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har opgaven B­e­stem en regneforskrift for funktionen vis graf går igennem punkterne A og B, når: A=(1; 2,8) og B=(6; 7,4).

Svaret ifølge facit er y=29,53*1,182^x, men jeg har fået 2,31*1,21^x

Hvad har jeg regnet forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. august 2020 af Mathias7878

Brug formlerne

a = \sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}}

og

b = \frac{y_1}{a^{x_1}}

- - -

 

 


Svar #2
05. august 2020 af Jensxxx

Det er formlerne jeg har brugt, så kan det være at facit er forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. august 2020 af Mathias7878

a = \sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}} = \sqrt[6-1]{\frac{7.4}{2.8}} \approx 1.21

b = \frac{2.8}{1.21^{1}} \approx 2.31

så jeg tænker facitlisten er forkert.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. august 2020 af Forår2020 (Slettet)

y = .92x + 1.88 ( det er en ret linje)

x = 1 ⇒ y = .92 +1.88 = 2.8

x = 6 ⇒ y = 5.52 + 1.88 = 7.4


Skriv et svar til: Eksponentiel Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.