Matematik

Løs ligningen

07. august 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Jeg har kun brug for hjælp til hvordan man løser ligningen f(x)=-6
Hvad er fremgangsmåden til at finde frem til løsningen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. august 2020 af StoreNord

Måske skal du bare tegne en linje gennem  punktet (0,6).

Du må nok hellere vise os hele opgaven.

At løse en ligning plejer at være: "Find, hvor dens linje skærer x-aksen."

Dèt gør din linje jo ikke, og så er der ikke nogen løsning. Løsmængden er den tomme mængde { }  eller  Ø.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. august 2020 af StoreNord


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. august 2020 af Capion1

# 0
Det er ikke en ligning, - men for funktionen f (x) skal du finde mængden af x , for hvilket
det gælder, at f (x) = - 6 .
     {x ∈ Dmf | f (x) = - 6} ,      hvor Dmf er definitionsmængden for f .
Vi skal kende forskriften og Dm for f for at komme videre.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. august 2020 af Capion1

Vi kan tage 3'gr.funktionen
f (x) = x3 - 2x2 - x - 4      Dmf = R
som eksempel.
Ved at omskrive
f (x) = (x + 1)(x - 1)(x - 2) - 6
ser vi, at
{x ∈ Dmf | f (x) = - 6} = {- 1 , 1 , 2}


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.