Matematik

hjælp til differentiere!!

10. august 2020 af linus42 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa:)

Jeg skal differentiere ??(??) = √?? , x > 0 og og skal anvende tretrinsreglen.

- Håbede derfor nogen kunne hjælpe:)

Forstår heler ikke helt hvad der desuden menes med x>0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2020 af Jones2929

Prøv at skrive det igen. Du har skrevet ??(++) ? \sqrt{??}. (Du mener nok f(x) = \sqrt{x}, som har den afledede funktion f'(x) = \frac{1}{2\sqrt{x}}, men det vides jo ikke med sikkerhed)

x>0 mener, at x skal være større end 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. august 2020 af Jones2929

Som i dit andet spørgsmål: se dette link

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/tretrinsreglen


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. august 2020 af mathon

Formentlig    differentiere f(x) = √(x) , x > 0

\small \small \begin{array}{lllll} \textbf{1. trin}\\& f(x_o+h)-f(x_o)=\sqrt{x_o+h}-\sqrt{x_o}\\\\ \textbf{2. trin}\\& \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=\frac{\sqrt{x_o+h}-\sqrt{x_o}}{h}=\frac{\left ( \sqrt{x_o+h}-\sqrt{x_o} \right )\cdot \left (\sqrt{x_o+h}+\sqrt{x_o} \right )}{h\cdot\left ( \sqrt{x_o+h}+\sqrt{x_o} \right )}=\frac{x_o+h-x_o}{h\cdot\left ( \sqrt{x_o+h}+\sqrt{x_o} \right )}=\frac{1}{\sqrt{x_o+h}+\sqrt{x_o}}\\\\ \textbf{3. trin}\\& f{\,}'(x)=\underset{h\rightarrow 0}{\lim }\;\frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=\frac{1}{\sqrt{x_o}+\sqrt{x_o}}=\frac{1}{2\sqrt{x_o}} \end{array}


Svar #4
10. august 2020 af linus42 (Slettet)

hov kan se der er sket en fejl, der skulle stå:

f(x)=√x, x>0


Skriv et svar til: hjælp til differentiere!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.