Kemi

Beregne ækvivalenspunktet

26. august 2020 af masse1234 - Niveau: C-niveau

Hej jeg har denne opg, som jeg ikke helt ved hvordan jeg skal lave den/ regne den ud


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2020 af janhaa

2,5 g HNO3 => M=m/n => n= m/M

[NaOH] = 1,82 M

c = n/V => n = C*V


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} 2.5\textup{ g }HNO_3=\frac{2.5\;g}{63.01\; \frac{g}{mol}}=&0.039676\;mol\textup{ }HNO_3\\\\ \textup{reaktionsforhold:}& HNO_3:NaOH=1:1\\\\& V(NaOH)\cdot (1.82\;\frac{mol}{L})=0.039676\;mol\\\\& V(NaOH)=\frac{0.039676\;mol}{1.82\;\frac{mol}{L}}=0.0218\;L=21.8\;mL \end{array}


Svar #3
26. august 2020 af masse1234

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Beregne ækvivalenspunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.