Matematik

substitutionmetode matematik skæringspuntet

30. august 2020 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hvordan regner man disse ud ved hjælp af substitutionmetode/erstatningsmetoden?  fordi har nemlig siddet selv med den i rigtig lang tid :)

1) 5x=-15

2) x=-3

3) y=1

Håber der nogle der kan hjælpe :) tak på forhånd. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. august 2020 af mathon

I hvilken sammenhæng du søger hjælp med substitutionsmetoden fremgår ikke entydigt.


Svar #2
30. august 2020 af Sofia0294

Svar #1  altså hvordan man regner disse skæringspunkte ud med substitutionmetode. F.eks. f(x)=5x og g(x)=-15. Hvordan ville man regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2020 af ringstedLC

#2: Skæringspunkt S mellem graferne for f og g:

\begin{align*} f(x)=5x &= -15=g(x) \\ x &=\;?\Rightarrow S:(?,g(?))=(?,-15) \end{align*}

Vedhæft billeder af dine opgaver.


Skriv et svar til: substitutionmetode matematik skæringspuntet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.