Matematik

Kan man bruge kvadratsætning på en to ledet størrelse på denne (12x-8y)*x+y

05. september 2020 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Jeg prøvet at regne den ud, og tjekke med nspire om resultet giver det samme, men jeg har fået forskkelig svar flere gange, så er blevet forvirret omkring om det er rigtigt det jeg har lavet.

I hånden har jeg fået det til 12x^2-8y^2+4xy

Ved brug af kvadratledpå en to ledet størrelse: 12x^2 -8y^2-6xy^2

Nspire: 12x-8y^2x

Hvilket er det rigtige resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2020 af Anders521

#0 Er udtrykket skrevet korrekt?


Svar #2
05. september 2020 af Amalie1234324

Nej, altså den så oprindelig sådan ud x*y(12x-8y), men det tænker jeg ikke gør en så stor forskel


Svar #3
05. september 2020 af Amalie1234324

der skal lige parentes omkring x og y og så mangler der lige en adittionstegn  også så (x+y)*(12x-8y)


Svar #4
05. september 2020 af Amalie1234324

Men jeg har stadig fået 12x^2-8y^2+4xy. Er det rigtigt og kan der bruges kvadratleddet åp en to ledet størrelse på den?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2020 af ringstedLC

Selvom du gerne skulle kunne beregne det her i hånden, kan du godt tjekke med din CAS.

Du kan ikke bruge "kvadrattet på en toleddet størrelse", da:

\begin{align*} (x+y) &\neq(12x-8y) \\\\ (a\pm b)^2 &= \left\{\begin{matrix} (a+b)(a+b) \\ (a-b)(a-b) \end{matrix}\right\}=a^2+b^2\pm 2ab \end{align*}


Svar #6
05. september 2020 af Amalie1234324

Jeg har tjekket med mit CAS, og jeg får  12x-8y^2x. Hvilket ikke passer med det jeg får i hånden, så hvad har jeg gjort forkert:

Hånden:12x^2-8y^2+4xy.


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2020 af ringstedLC

#6: Få din CAS til at give det samme som du har fået i hånden, da det er det rigtige.


Skriv et svar til: Kan man bruge kvadratsætning på en to ledet størrelse på denne (12x-8y)*x+y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.