Matematik

Integralregning substitution det bestemte integral

06. september 2020 af Elninoo - Niveau: A-niveau

Har jeg løst denne opgave korrekt? 
Har virkelig virkelig problemer med integral regning: Forstår nemlig ikke princippiet når jeg skal substituere i trin 4 "Når jeg skal bestemme integralet med hensyn til t. 

Har løst integralet t, og derefter indsat den. 1/x= ln(x) kan det passe? Og så har jeg indsat det - pls hjælp 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2020 af Anders521

#0 Din skrivelse er ret sjusket, dog er metoden korrekt. Du har at

                                                       ∫02 2x·ex^2 dx =  ∫04 et dt =  et |04 = e4 - 1

Der er anvendt nr. (168) i formelsamlingen.


Svar #2
06. september 2020 af Elninoo

Konge Anders!! 

Kan du tjekke om denne opgave er korrekt? Er lidt i tvivl om trin 4 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2020 af Anders521

#2 Dette er opgaven du skrev i et andet indlæg. Måske er følgende løsningen, tjek om den er.                              

                   ∫02 2·(2x-3)3 dx  =  2·∫02 (2x-3)3 dx  =  ∫-11 t3 dt  =  (1/4)·t4 |-11  =  (1/4) - (1/4)  =  0


Skriv et svar til: Integralregning substitution det bestemte integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.