Matematik

Vektorer opgaver

07. september 2020 af sandra000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe med disse små opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2020 af peter lind

14) sæt t=0 og t=1

15) Vektoren (5;3)-(3;6) er retningsvektor

16) Find 2 punkter på linjen Deregter som 15

17)find to punkter på linjen. Derefter se din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2020 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} 14)\\& \begin{array}{lllll} \textup{parameterfremstilling:}&\begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -1\\6 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 4\\-2 \end{pmatrix}\\\\ \textup{punkt:}&P(-1,6)\\\\ \textup{retningsvektor:}&\overrightarrow{r}=\begin{pmatrix} 4\\-2 \end{pmatrix} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2020 af mathon

               \small \small \begin{array}{lllll} 15)\\& \begin{array}{lllll} \textup{En retningsvektor:}&\overrightarrow{r}=\overrightarrow{AB}=\begin{pmatrix} 5-3\\3-6 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\\-3 \end{pmatrix}\\\\\ \textup{En parameterfremstilling:}& \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3\\6 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 2\\-3 \end{pmatrix} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2020 af mathon

               \small \small \begin{array}{lllll} 16)\\& \begin{array}{lllll} \textup{En retningsvektor er:}&\overrightarrow{r}=\widehat{\begin{pmatrix} 2\\-1 \end{pmatrix}}=\begin{pmatrix} 1\\2 \end{pmatrix}\\\\\textup{Et fast punkt er }&P(0,5) \\\\\textup{En parameterfremstilling:}& \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\5 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 1\\2 \end{pmatrix} \quad t\in\mathbb{R}\end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2020 af mathon

               \small \small \begin{array}{lllll} 17)\\& \begin{array}{lllll} \textup{En normalvektor er:}&\overrightarrow{n}_1=\widehat{\begin{pmatrix} 4\\-6 \end{pmatrix}}=\begin{pmatrix} 6\\4 \end{pmatrix}& \textup{og dermed en anden }\overrightarrow{n}_2=\begin{pmatrix} 3\\2 \end{pmatrix}\\\\\textup{Et fast punkt er }&P(2,3) \\\\\textup{En ligning er:}&1)\quad \begin{pmatrix} 3\\2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-2\\y-3 \end{pmatrix}=0\\\\&2)\quad\, \, \, 3x+2y-12=0\\\\&3)\quad \, \, \, y=-\frac{3}{2}x+6 \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Vektorer opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.