Kemi

Beregning af molalitet

09. september 2020 af solpige00 - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven lyder:

12.3 g ammoniak NH3 opløses i vand. Opløsningens rumfang måles til 456.6 mL. Beregn opløsningens molaritet. 

Jeg vil gerne bruge formlen molalitet=n/m, men kan ikke gennemskue hvordan jeg kan finde en stofmængde for det opløste stof.

Er der nogle der kan hjælpe:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2020 af mathon

Bland nu ikke koncentrationsbegreberne molalitet og molaritet sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll} 12.3\;g\;NH_3\textup{ er }n=\frac{12.3\;g}{17.031\; \frac{g}{mol}}\;mol\;NH_3 \end{array}


Svar #3
10. september 2020 af solpige00

Tusind tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: Beregning af molalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.