Fysik

Enheder

09. september 2020 af fysiik18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, mit spørgsmål drejer sig om enheder. Hvis vi anvender formlen for trykket i en væskesøjle p=h*\rho *g og ønsker at finde højde, h, så får vi jo h=\frac{p}{\rho *g} , og hvis vi indsætter vores SI-enheder, får vi [h]=\frac{Pa}{\frac{kg}{m^3}*\frac{m}{s^2}}=m, men hvordan er det egentlig helt præcist at enheden ender med at blive til m? Altså hvad er ræsonnementet bag det? Jeg er blot nysgerrig.

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2020 af Eksperimentalfysikeren

Pa = \frac{N}{m^{2}} = \frac{\frac{kg m}{s^{2}} }{m^{2}} = \frac{kg }{m s^{2}}

Det indsætter du i tælleren afdin brøk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2020 af mathon

eller

            \small \begin{array}{lllll} \textup{st\o rrelse:}&h=\frac{p}{\varrho \cdot g}\\\\ \textup{enheder:}&m=\frac{N\cdot m^{-2}}{ kg\cdot m^{-3}\cdot N\cdot kg^{-1}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2020 af peter lind

Pa har enheden N/m2 = kg*m/(s2m2)  = kg/(s2*m)


Skriv et svar til: Enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.