Matematik

Kalkulations opgave- lønudvikling

11. september 2020 af bobeå - Niveau: C-niveau

Jeg skal besvar på følgende spørgsmål:  Bestem ud fra år 1997= 112,36 og år 2002 = 134,52 forskriften for eksponentialfunktionen b angivels med 2 decimaler og a angives med 2 decimaler. 

Hvor stor er den procentvise lønstigning pr. år? – angives med 1 decimal.

Bestem ved hjælp af alle punkter forskriften for eksponentialfunktionen og kommentér forskellen til svaret i spørgsmål 2 - – også her angives b med 2 decimaler tal og a angives med 3 decimaler

Hvad er determinationskoefficienten R2 for funktionen opstillet i spørgsmål 4? - angives med 4 decimaler

Hvad vil lønnen være i 2020 ud fra svaret i henholdsvis spørgsmål 2 og 4.

Hvornår vil timelønnen stige til mere end 550,00 kr., hvis du bruger funktionsforskriften fra spørgsmål 4 til beregningen.

håber i kan hjælpe med besvar disse spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2020 af PeterValberg

Sætter du 1997 til år 0 og 2002 til år 5 efter 1997,
så får du to punkter på grafen for den eksponentielle sammenhæng
(0; 112,36) og (5; 134,52)

Se video nr. 3 på denne videoliste < LINK > om, hvordan du bestemmer
værdien for hhv. a og b .... x er i denne sammenhæng antal år efter 1997
og f(x) er lønniveauet x år efter 1997

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
11. september 2020 af bobeå

Okay jeg har to sidste spørgsmål

 Når du bruger funktionsforskriften f(x) = 99,93*1,060x til beregningen, hvad vil lønnen så vokse til i 2020? - 2 decimaler?

His du bruger funktionsforskriften f(x) = 99,93*1,060x, hvilket år vil timelønnen så være over 550,00 kr.?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2021 af Christina2020

Bobeå

Har du svarene på denne her opgave ? :-)


Skriv et svar til: Kalkulations opgave- lønudvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.