Matematik

Et komplekst tal givet på eksponentiel form

15. september 2020 af CarlChristian2 - Niveau: Universitet/Videregående

hej, jeg har svært ved at komme frem til en løsning til ligningen z=8⋅exp(i⋅7/6?π)

Jeg vil gerne beregne hvad |z| & Arg(z) bliver.

Alt hjælp er skønt tak! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2020 af peter lind

z = 8(cos(7/6π)+isin(7/6π) )


Svar #2
15. september 2020 af CarlChristian2

Jeg er kommet frem til
8*cos((7Pi)/6) + isin(((7Pi)/6)

aflæser vha. enhedscirklen og ser så at Pi/6 er lig med sqrt(3)/2
Jeg tæller så antal Pi rundt og får derved -sqrt(3)/2 -1/2


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2020 af AMelev

Jeg forstår måske ikke dit spørgsmål, men du kan jo aflæse modulus  |z| og argument Arg(z) direkte, når du har tallet på polær form z = |z|·ei·Arg(z)?.
Skal du angive z på rektangulær form?

#2

aflæser vha. enhedscirklen og ser så at Pi/6 er lig med sqrt(3)/2
Jeg tæller så antal Pi rundt og får derved -sqrt(3)/2 -1/2

Jeg forstår ikke det, du skriver, men ja \textup{cos}(\frac{7\pi }{6})=-\frac{\sqrt{3}}{2} og \textup{sin}(\frac{7\pi }{6})=-\frac{1}{2}, så z = -4√3 - 4i


Skriv et svar til: Et komplekst tal givet på eksponentiel form

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.