Matematik

rumfang af en cylinder/dåse

16. september 2020 af cas0e (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej jeg har fået en opgave hvor jeg skal finde rumfanget af en cylinder/dåse og har lidt brug for hjælp

Højde=275
Radius=110
pi=3,14

Vil selv sige jeg bare skal sige pi*radius i anden*h 

3,14*110^2*275=10448350. men syntes bare det virker forkert at det giver så stort et tal 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2020 af peter lind

det er rigtig


Svar #2
16. september 2020 af cas0e (Slettet)

ohh ok tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2020 af ringstedLC

#0: Tallets størrelse afhænger jo også af hvilken enhed dimensionerne er opgivet i. Her er det sikkert millimeter og en kubikmillimeter fylder altså ikke ret meget.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2020 af Eksperimentalfysikeren

Det er lidt over 10L. Der kan være tale om en plastikspand til 10L vægmaling, så tallet er ikke urealistisk.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2020 af Capion1

Det forekommer underligt, at man i opgaven har sat π = 3,14 , hvor man (i dag) benytter regne-
apparat, hvor de fleste af slagsen har en speciel [π] tast, som aktiverer π med flere decimaler,
end man kunne drømme om i den præteknologiske tid, - før lommeregneren, hvor π ofte blev
sat til 22/7 , for at radius eller højde i en cylinder kunne deles med 7 og forenkle regnearbejdet.
Lad os prøve at se resultatet med tre værdier af π :
π = 3,14   rumfang   10 448 350
π = 22/7         "           10 457 857,142857...
π tasten       "            10 453 649,554820...
Det er naturligvis det tredje resultat, der er det rigtigste, men det første, når det gælder
den aktuelle opgave.                                                    


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2020 af PeterValberg

Man kunne også benytte brøken 355/113 som en tilnærmet værdi for π

\frac{355}{113}=3,141592{\color{Red} 920353...}

Den "passer" til og med den sjette decimal

\pi=3,141592653589...

Min far snakkede altid om, at man i landsbyskolen (for maaaange) år siden
benyttede brøken 22/7 som en tilnærmet værdi for π 

\frac{22}{7}=3,14{\color{Red} 2857142857...}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: rumfang af en cylinder/dåse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.