Matematik

Vektorer opgave.

20. september 2020 af sandra000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2020 af mathon

Hvor langt er du nået i #1?
                                                                                                                                                                                             \small \small \begin{array}{llllll} \overrightarrow{a}-\overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 5-2\\-8-2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3\\-10 \end{pmatrix}&&&\overrightarrow{b}-\overrightarrow{a}=-\left ( \overrightarrow{a}-\overrightarrow{b} \right )=-\begin{pmatrix} 3\\-10 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -3\\10 \end{pmatrix} \end{array}

Brug vektorlængdeformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textbf{Opgave 5}\\&1)& \begin{array}{lllll} \textup{vektorl\ae ngde:}&\sqrt{2^2+k^2}=\sqrt{40} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textbf{Opgave 7}\\& \begin{array}{lllll} 1.\\& \begin{array}{lllll} \overrightarrow{c}=\bigl(\begin{smallmatrix} 2\\1 \end{smallmatrix}\bigr)\qquad \overrightarrow{d}=\bigl(\begin{smallmatrix} 5\\5 \end{smallmatrix}\bigr)\\\\ \textup{projektionen}\\ \textup{af }\overrightarrow{c}\textup{ p\aa \ }\overrightarrow{d}=\frac{\overrightarrow{c}\cdot \overrightarrow{d}}{\left | \overrightarrow{d} \right |^2}\cdot \overrightarrow{d}=\frac{\bigl(\begin{smallmatrix} 2\\1 \end{smallmatrix}\bigr)\cdot \bigl(\begin{smallmatrix} 5\\5 \end{smallmatrix}\bigr)}{5^2+5^2}\cdot \begin{pmatrix} 5\\5 \end{pmatrix}=\frac{15}{50}\cdot \begin{pmatrix} 5\\5 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 1.5\\1.5 \end{pmatrix} \end{array}\\\\\\ 2.\\& \begin{array}{lllll} \overrightarrow{c}\cdot \overrightarrow{d}=0\\\\ \begin{pmatrix} 2\\t-3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} t+1\\5 \end{pmatrix}=2\cdot (t+1)+(t-3)\cdot 5=0\\\\ 2t+2+5t-15=0\\\\ 7t-13=0\\\\ t=\frac{13}{7} \end{array} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Vektorer opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.