Matematik

Hjælp til den her matematik aflevering

24. september 2020 af Lasse0201 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er selv kommet frem til det her, men er i tvivl om det er korrekt.

Opgave 4 (LPo; 2017)

En person optager et annuitetslån på 5.000 kr. til en rente på 0,9 % pr måned og med en løbetid på 24 måneder.Beregn den månedlige ydelse.Månedlig ydelse:

y=5.000·0,009) / (1-1,009^-24

y=A_0·p / 1- (1+r) ^-n

y=45


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2020 af mathon

Det kan du vurdere til ikke at være rigtigt.

24 ydelser á 45 kr = 1080 kr dvs mindre end lånet på 5000 kr.

...
               \small \small \begin{array}{lllll}& A_0&=&y\cdot \frac{1-(1+r)^{-24}}{r}\\\\& y&=&\frac{A_0\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}\\ \textup{aktuelt:}\\& y&=&\frac{5000\cdot 0.009}{1-1.009^{-24}}=232.58 \end{array}


Svar #2
24. september 2020 af Lasse0201 (Slettet)

Ok så er jeg bedre med, tusind tak for hjælpen Mathon.:)


Skriv et svar til: Hjælp til den her matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.