Matematik

omkostninger af x vareenheder

30. september 2020 af MimiJac - Niveau: B-niveau

Hvordan bestemmer jeg antallet af vareenheder der gør omkostningerne mindst?

O(x)=x^2+40x+1600 0\leq x\leq 50


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2020 af mathon

              Differentier og sæt lig med nul,
eller
               brug toppunktet.


Svar #2
30. september 2020 af MimiJac

Jeg har differentiret den og sætter den lig 0

Men dette giver -20 og da definitionsmængden er 0-50, hvad gør jeg så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. september 2020 af mathon

Parablen 
                  \begin{array}{lllll} O(x)=x^2+40x+1600&\textup{ligger helt over x-aksen, da }d<0\textup{ og er voksende i }x\in\left [ 0; 50\right ]\\\\& \textup{Den mindst mulige x-v\ae rdi er }x=0\\\\ \textup{hvorfor}&O(x)_{\textup{min}}=O(0)=1600 \end{array}


Skriv et svar til: omkostninger af x vareenheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.