Kemi

Beregning af koncentrationsligevægt

30. september 2020 af solpige00 - Niveau: Universitet/Videregående

Nogle der kan hjælpe med nedenstående opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2020 af mathon

\small \begin{array}{llll} b)\\& \begin{array}{llll}\\\\ \textup{ligev\ae gtsbr\o k:}&\frac{\left [ COCl_2 \right ]}{\left [ CO \right ]\cdot \left [ Cl_2 \right ]}={K_c}^{941\degree C}\\\\& \frac{0.24-x}{x \cdot x}=1200\\\\& \textup{solve}\left (\frac{0.24-x}{x^2}=1200\textup{ and }x>0\textup{ and }x<0.240 \right )\\\\& x=0.013732\;mol\\\\\\ \textup{ligev\ae gts-}\\ \textup{koncentrationer:}\\& \left [ CO \right ]=\left [ Cl_2 \right ]=\frac{0.013732\;mol}{20.0\;L}=0.000687\;M\\\\& \left [ COCl_2 \right ]=\frac{\left (0.240\;mol \right )-\left (0.013732\;mol \right )}{20.0\;L}=0.0113\;M \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2020 af Musses

Skal man ikke først finde stofmængdekoncentrationen? 

c = n/V = 0,240 mol / 20,00 L = 0,012 M 

Og dernæst kan koncentrationerne beregnes?

Jeg får da x = 0,0028 M 

Men hvad med trykket? 


Brugbart svar (2)

Svar #4
01. oktober 2020 af mathon

...det var en smutter

       korrektion:
                            

          \small \begin{array}{llll} b)\\& \begin{array}{llll}\\\\\textup{koncentration }\\ \textup{af }COCl_2\textup{:}&\left [ COCl_2 \right ] =\frac{0.240\;M}{20.00\;L}=0.0120\;M \\\\ \textup{ligev\ae gtsbr\o k:}&\frac{\left [ COCl_2 \right ]}{\left [ CO \right ]\cdot \left [ Cl_2 \right ]}={K_c}^{941\degree C}\\\\& \frac{0.0120-x}{x \cdot x}=1200\\\\& \textup{solve}\left (\frac{0.0120-x}{x^2}=1200\textup{ and }x>0\textup{ and }x<0.0120 \right )\\\\& x=0.002773\;M\\\\\\ \textup{ligev\ae gts-}\\ \textup{koncentrationer:}\\& \left [ CO \right ]=\left [ Cl_2 \right ]=0.0028\;M\\\\& \left [ COCl_2 \right ]=(0.0120\;M)-\left ( 0.0028\;M \right )=0.0092\;M\\\\\\ \textup{total }\\ \textup{koncentration:} &\left ( 2\cdot 0.0028+0.0092 \right )\;M=0.0148\;M\\\\ \textup{totaltryk:}&p_{\textup{total}}=c_{\textup{total}}\cdot R\cdot T\\\\& p_{\textup{total}}=\left ( 0.0148\;\frac{mol}{L} \right )\cdot \left ( 0.0831446\;\frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273.15+941)\;K \right )\\\\& p_{\textup{total}}=1.49\;bar \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Beregning af koncentrationsligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.