Kemi

pH beregninger i ækvalientspunk

30. september 2020 af solpige00 - Niveau: Universitet/Videregående

Nogle der kan hjælpe med nedenstående opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2020 af mathon

            \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{\textit{d})}\\& \begin{array}{lllll} \textup{titerligning:}\\&\left (0.05000\;L \right )\cdot c_{\textup{benzoe}}=\left ( 0.05620\;L \right )\cdot \left ( 0.115\;M \right )\\\\& c_{\textup{benzoesyre}}=\frac{0.05620}{0.05000}\cdot \left ( 0.115\;M \right )=0.129\;M\\\\\\ \textup{ved halv \ae kvivalens:}&pH=pK_s+\log\left ( \frac{V}{V_o-V} \right )\\\\& pH=4.18+\log\left ( \frac{\frac{1}{2}V_o}{V_o-\frac{1}{2}V_o} \right )=4.18\\\\\\ \textup{ved \ae kvivalens:}&pH=7+\frac{1}{2}\left ( pK_s+\log(c_B) \right )\\\\& pH=7+\frac{1}{2}\left ( 4.18+\log\left ( \frac{\left (0.050\;L \right )\cdot \left ( 0.129\;\frac{mol}{L} \right )}{(0.050+0.0562)\;L} \right ) \right )=8.5 \end{array} \end{array}


Svar #3
01. oktober 2020 af solpige00

Mange tak, jeg forstår dog ikke det første led i ligningen ved ækvivalens(7+1/2) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2020 af mathon

#3
                    \small \small \begin{array}{lllll} \textup{af }&pOH=\frac{1}{2}\left ( pK_b-\log(c_b) \right )&\textup{ved }25\degree C\\\textup{har man:}\\& 14-pH=\frac{1}{2}\left ( 14-pK_a -\log(c_b)\right )\\\\& 14-pH=7-\frac{1}{2}\left ( pK_s +\log(c_b)\right )\\\\& -pH=-7-\frac{1}{2}\left (pK_s +\log(c_b) \right )\\\\\\&pH=7+\frac{1}{2}\left (pK_s +\log(c_b) \right ) \end{array}


Skriv et svar til: pH beregninger i ækvalientspunk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.