Fysik

hubbles konstant

07. oktober 2020 af andre243g (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa,

Hvordan kan jeg finde universets alder ud fra Hubbles konstant?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2020 af ilovemath99

Hvis du antager at hastighed med hvilken galakser fjerner sig fra hinanden er storset konstant så kan du godt beregne den aktuelle alder. Fordi den hastighed er beskrevet i megaparsec, vil du først omskrive det til SI-enhed, det gør du ved at gange hastighed med én megaparsec i km. Og så dividerer 1 med den hubbles konstant du har beregnet,dermed få du alderen af universet.

H0 = v * 1Mpc[km]

Ualder = 1/H0

Jamen så spørg du dig selv, hvordan tingene hænger sammen at det kan lad sig gøre og så har vi her denne nedestående matematiske forklaring, du skal blot huske at tiden er lig med strækning over hastighed: t = s/v.

D = distance, v = velocity, t = age

t = D/v => D / (H0 * D) = 1 / H0, fordi D/D går ud med hinanden og så har du 1/ H0 tilbage.

kilde: https://www.e-education.psu.edu/astro801/content/l10_p5.html


Skriv et svar til: hubbles konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.