Matematik

Sammensatte funktioner

08. oktober 2020 af Østergaard1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Please hjælp

Opgaverne kan ses på den vedhæftede fil om sammensatte funktioner

Jeg kan slet ikke overskue hvordan det skal  løses


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2020 af Anders521

#0 

1) Med t(x) = x2 og g(x) = 4x + 2 haves                                                                                                                                                                                    f(x) = t ο g(x) = t ( g(x) ) = (4x + 2)2. 

2) Med r(x) = √x og p(x) = x2 +4x +1 haves                                                                                                                                                                            h(x) = r ο p(x) = r ( p(x) ) = √ [x2 +4x +1], hvor  x ≥ 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Har du skrevet udtrykket for p(x) rigtigt op? Jeg kunne godt fristes til at tro at der skulle stå: x2 + 2x + 1, for så kan man omskrive det til (x+1)2, og så bliver det hele meget pænere.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2020 af Anders521

#2 Pænere? Tja, i så fald haves h(x) = √(x+1)2 = |x+1|


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Så får man f(9)=10 i stedet for f(9)=√118.

Men hvis det er sådan der står i opgaven, så skal man selvfølgelig løse den sådan.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2020 af Anders521

#4 Du mener funktionen h, men jeg forstår :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2020 af Anders521

#4 Efter at have tænkt lidt mere over funktionen h, så der jo tilfælde, hvor resultatet ikke er heltal, f.eks.            h(0,21) = |0,21 +1| = 1,21 eller h(e) = |e +1| ≈ 3,718 ...


Skriv et svar til: Sammensatte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.