Matematik

hjælp !!! jeg har en mundtlig aflevering om sandsynlighed, håber at nogen kan hjælpe mig

09. oktober 2020 af nimomon (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vi betragter stadig den samme situation: Kast med en 4-sidet og en 6-sidet terning. Vi vil nu betragte situationen teoretisk. Dvs. vi vil beregne sandsynlighederne. 
2a) Hvad er sandsynligheden for at summen bliver 2? 
2b) Hvad er sandsynlighederne for de andre summer? (3, 4, 5, …) 
Tip: Det kan hjælpe at udfylde et skema (summen af øjnene på blå og gul terning noteres i skemaet):
     1   2    3   4   5   6   

1    3   3

2

3   


sandsynlighed=((antal gunstige udfald)/(antal af alle muligheder))
2c) Hvad er sandsynligheden for at summen er 8 eller større?
2d) Hvordan passer de teoretiske sandsynligheder med frekvenserne, du så ved simulation med 2000 terninger?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2020 af Capion1

Udfyld skemaet færdigt, 1 + 1 er dog stadig 2.
Der er nu 24 udfyldte felter.
Optæl nu inde i skemaet hvor mange gange 2, 3, ... , 10 forekommer.
2d)  Sammenlign nu sandsynlighederne med frekvenserne. 


Svar #2
10. oktober 2020 af nimomon (Slettet)

Tak for  hjælpen, den første del har jeg forstået, men ikke det sidste kan du måske forklar mere om 

sandsynlighed=((antal gunstige udfald)/(antal af alle muligheder))
2c) Hvad er sandsynligheden for at summen er 8 eller større?

2d) Hvordan passer de teoretiske sandsynligheder med frekvenserne, du så ved simulation med 2000 terninger?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2020 af Capion1

2c)
Optæl, inde i skemaet, hvor mange gange tilsammen 8, 9, 10 forekommer.
Det skal stå i tælleren som de gunstige og i nævneren de mulige, 24
2d)
Sammenlign frekvenserne, også af 8, 9, 10 ved simulationen med de fundne i 2c.
Ved mange kast kan man forvente, at de to brøker ikke afviger væsentligt fra hinanden.


Svar #4
13. oktober 2020 af nimomon (Slettet)

2c) P(summen 8) = 3/24= 12.5%

P(summen 9)=2/24=8.3%

P(summen 10)=1/24=4.2

hvordan skal jeg forstår det her ? er summen  af 8 større end 9 og 10 ? 

2d) hvad er simulationen med 2000 terninger ? hvordan regne jeg det her ud ? 


Skriv et svar til: hjælp !!! jeg har en mundtlig aflevering om sandsynlighed, håber at nogen kan hjælpe mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.