Matematik

Største og mindste værdi på D

23. oktober 2020 af Musses - Niveau: A-niveau

Hjælp til d). 



Svar #1
23. oktober 2020 af Musses

Her er hvad jeg er kommet frem til indtil videre. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2020 af peter lind

y= 0 -√2≤ x ≤ √2

f(x,0)) = -x   min og maks er ±√2

y = 2-x2 > 0  maks eller min  for x = 1/3

f(x, 2-x2) = -x3 + x = -1/27 + 1/3 > 0


Svar #3
24. oktober 2020 af Musses

?Jeg har kigget lidt på opgaven igen og fik følgende. Er det helt forkerte maks- of min.værdi, jeg er kommet frem til? 

Vedhæftet fil:min.png

Brugbart svar (1)

Svar #4
24. oktober 2020 af peter lind

Du skal sammenligne med alle mulige maksimumsværdier altså kritisk punkt og på randen. Randen er her givet ved de to funktioner y = 0 og y = 2-x2. De er alle udregnet #0 - #2


Svar #5
25. oktober 2020 af Musses

Så største og mindste værdi på D bliver: 

maks: 8/27

min: 10/27

? :) 


Svar #6
25. oktober 2020 af Musses

Hov, rettelse:

Max: 10/27

Min: -1/3

Svar #7
25. oktober 2020 af Musses

#4

Du skal sammenligne med alle mulige maksimumsværdier altså kritisk punkt og på randen. Randen er her givet ved de to funktioner y = 0 og y = 2-x2. De er alle udregnet #0 - #2

Ej, okay. Jeg har da virkelig forvirret mig selv med denne opgave. Jeg tror endelig at jeg har forstået det (og maks. og min. funktionsværdi i D må selvfølgelig være ±√2). Mange tak for hjælpen. :)


Skriv et svar til: Største og mindste værdi på D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.