Matematik

Finde rødderne i en 3. Grads differential ligning

26. oktober 2020 af Ebnil (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Differentialligingen ser således ud 

y´´´-3y´´+4y=0 

det karakteristiske polynomium er givet ved

P(λ)=λ3−3λ2+4

opgaven siger at rødderne er 

λ = −1 og λ = 2, hvoraf sidstnævnte har algebraisk
multiplicitet p = 2

men hvordan er de kommet frem til disse rødder?? 
 

tak på forhånd 

/Ebnil


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2020 af janhaa

trial and error

P(-1) = 0

so polynomial division


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2020 af peter lind

De kan have gættet på en løsning. De kan have brugt at en ligning som den skal en heltallig øsning får op i konstantleddet, der er en metode til at løse 3. gradsligninger og endelig kan de have brugt et CAS værktøl


Skriv et svar til: Finde rødderne i en 3. Grads differential ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.