Kemi

Pufferopløsning, bestem volumen

05. november 2020 af yes123456 - Niveau: Universitet/Videregående

Du har 1,0 M NH4Cl og 0,1 M NaOH

Hvordan vil du blande 1L puffer med pH = 9,0?

23 ml  1,0 M NH4Cl + 977 ml 0,1 M NaOH

218 ml 1,0 M NH4Cl + 782 ml 0,1 M NaOH

667 ml  1,0 M NH4Cl + 333 ml 0,1 M NaOH

500 ml  1,0 M NH4Cl + 500 ml 0,1 M NaOH

430 ml  1,0 M NH4Cl + 670 ml 0,1 M NaOH

Jeg har slået pKs for NH4 op 9.25

Vb:=1/(1+(0,1/1)*10^(9,25-9))*1 = 0,849 L

Vs = 0,151 L

Dette er ikke en valgmulighed, nogen der kan fortælle mig hvad jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2020 af janhaa

Vs = 217 ml og Vb = 783 ml


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2020 af janhaa

nr 2 er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2020 af mathon

                     \small \begin{array}{lllll} &\frac{n_b}{n_s}=10^{\, pH-pK_s}=10^{9-9.25}=0.56 \\\\ \#2\\& \frac{n_b}{n_s}=\frac{\left (0.782\;L \right )\cdot \left ( 0.1\;\frac{mol}{L} \right )}{\left (0.218\;L \right )\cdot \left ( 1.0\;\frac{mol}{L} \right )-\left (0.782\;L \right )\cdot \left ( 0.1\;\frac{mol}{L} \right )}=0.56 \end{array}


Skriv et svar til: Pufferopløsning, bestem volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.