Matematik

Sammensat funktion hjælp

06. november 2020 af Ladora (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har denne opgave, men ved ikke helt hvordan man løser den,kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2020 af peter lind

 dårlig opgave. Den kan være sammensat på mange måder, men den enkleste er g(x) = 2x+4  find selv f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2020 af mathon

                 \small \small \begin{array}{lllll}& h(x)=\left ( f\circ g \right )(x)=f(g(x))=\ln(2x+4)\qquad x>-2\\\\& \begin{array}{llllllll} y=g(x)=2x+4\qquad \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\frac{\mathrm{d} g}{\mathrm{d} x}=2\\\\ f(y)=\ln(y)\qquad \qquad\; \, \frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} y}=\frac{1}{y}\\\\\\\\ h{\, }'(x)=\frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} y}\cdot \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\frac{1}{y}\cdot 2=\frac{2}{y}=\frac{2}{2x+4}=\frac{2}{2(x+2)}=\frac{1}{x+2} \end{array} \end{array}


Svar #4
06. november 2020 af Ladora (Slettet)

#3 

Tusind tak, mathon! Kan man skrive det med 3. trins reglen 1. \Delta y=f(x_0+h)-f(x_0), 2. \frac{\Delta y}{h}, 3. \lim_{h\rightarrow 0}\frac{\Delta y}{h}


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2020 af Eksperimentalfysikeren

Opgaven har ikke noget at gøre med tretrinsreglen.

Det hedder ikke 3. trins reglen. 3. betyder tredie, det er tre.


Skriv et svar til: Sammensat funktion hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.