Matematik

Mystisk opgave om binomialfordeling

10. november 2020 af jepp7815 - Niveau: B-niveau

Opgave lyder:

"I et firma er der 40 ansatte, hvor 8 er kvinder og 32 er mænd

Der skal laves et udvalg bestående af 3 personer. 

Hvor stor er sandsynligheden for at udvalget består af mindst én kvinde?

Søger en forklaring.

NB! resultater er 49,8% 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2020 af peter lind

Det er en binomiafordeling med n=40 og p = 8/40 = 1/5. P(X > 0) = 1-P(0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2020 af Capion1

p(mindst én kvinde) = 1 - p(ingen kvinde)

1-\frac{\binom{8}{0}\cdot \binom{32}{3}}{\binom{40}{3}}
Hvori består det mystiske?
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. november 2020 af Sveppalyf (Slettet)

P(mindst en kvinde) = 1 - P(kun mænd)

Sandsynligheden for at der bliver udtrukket 3 mænd er 32/40 * 31/39 * 30/38. Så vi har

P(mindst en kvinde) = 1 - 32/40 * 31/39 * 30/38 = 0,498

Det er ikke en binomialfordeling da p ændrer sig efter hver udtrækning.


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. november 2020 af AMelev

Se FS side 29 (169) og side 30 (172) & (177).


Skriv et svar til: Mystisk opgave om binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.